Cep Forum, Cepforum, Cepfrm, Cep Oyun, Cep Program, Cep Oyun İndir, Cep Oyunlar, Cep Oyunlar İndir, Cep Program İndir, Cep Programlar, Cep Telefonu Oyun İndir, Zil Sesi, Zil Sesleri, Zilsesi, Zilsesleri, Ödev İndir, Ödevindir, Atatürk resimleri, Edebiyat, Atatürk hayatı

Tam Versiyon: Carbide. UI. Theme Edition 3.2 ( s60 2nd ve 3rd tema yapma programı)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyona bakınız.

Carbide. UI. Theme Edition 3.2 ( s60 2nd ve 3rd tema yapma programı)
Symbian telefonların ilk elimize geçmesi ile birlikte neler neler yüklemedik telefonlarımıza.. programlar.. temalar.. virüs bile bulaştırdık.. 1-2aydır forumlarda bir şeyin eksik olduğunu varsa da yetersizolduğununfarkına vardım. bu konuda yeni nesil 2cü ve 3cü party symbianişletimsistemli telefonlara temaların nasıl yapılacağı konusu idi.Bukonuyadaha ilk baştan hevesli oldum ve Theme studio 1.2 ile dünyanın belli başlı sitelerinde hatırı sayılır download edilen temalar yaptım..
bir süredir tema studio programının Nokia nın 2ci ve 3cü nesil cep telefonları için yazılmış olan Carbide UI.theme edition 3.2 yi inceliyorum.
Bildiğimiztheme studio 1.2 versiyonu bilgisayarı çok kasıyordu. donupkalıyordu.kullanan bilir.. bir tema günlerce zaman içersindeyapılıyordu buprogramla. fakat değiyordu.

Yeniversiyon yani 3.2 versiyonunda tema yapmayı eğer birazkurcalarsanızgöreceksinizki.. çok kolay bir hale getirmişler.. o kadarçok yenilik vekolaylık varki.. ben başta bütün özellikleri tek tekanlatmayı düşündümfakat bu photosopu anlatmak gibi bir şey.. bu yüzdentespit ettiğimtemel özellikleri belireteceğim ve sizi yeteneğinizlebaşbaşabırakacağım..
Aslında aklımdan başka bir fikir geçiyor. programınçözülmemiş çoközelliği ve kısayolu var.. ben bu konuya hevesli bütünarkadaşları bukonu başlığına davet ediyorum. programı kullanırkenkeşfettiğimiz herşeyi burada paylaşalım..Arzu edilirse tema editgrubumuzu bu şekildekurarız.

2ci nesil (2nd) ve 3cü nesil(3rd) Nokia symbian telefonlara tema yapmak için kullanılacak programın
adıCARBİDE UI.THEME EDİTİON 3.2 dir ve nokianın forum sitesindenüyeolduğunuz takdirde indirebiliyorsunuz. üye olmak veprogramücretsizdir.
Foruma kayıt linki aşağıda;
Forum Nokia registration

CARBİDE UI TEMA PRO İNDİR LİNKİ aşağıda...
Carbide.ui 3.2 Theme Edition

program görüldüğü gibi 154 MB.. Aşağıdaki forum resimde indirme linki bilgisayar özellik gerksinimleri mevcut..

Resim ufaltılmıştır. Orjinal halini görmek için buraya tıklayın (Orjinali: 813x668)

programıindirip kurduktan sonra bir defaya mahsus lisans kaydıyaptırmanızgerekiyor.Lisans almak için Help>Register Nowseçeneğinetıklıyorsunuz ve karşınıza çıkan yerleri dolduruyorsunuz.Tümişlemlerbittikten sonra e-mail inize forum Nokia dan programın lisansnumarasıgelecek.- number yazan yere bu lisans numarasını kopyalıyoruzveprogramı lisanslı hale getiryoruz.

programı lisanslı yapmazsanız sis dosyası oluşturamazsınız.

programı kurduktan sonra.. çalıştırın.. aşağıdaki ekran çıkacak..

Resim ufaltılmıştır. Orjinal halini görmek için buraya tıklayın (Orjinali: 805x619)

Create theme denilen yerde simgeye tıklayarak temanızı yapmaya başlıyabilirsiniz. bundan sonra açılan sayfa..
Resim ufaltılmıştır. Orjinal halini görmek için buraya tıklayın (Orjinali: 1042x678)

ÖncedenTheme studio programını kullananlar bu versiyonu inceledikçeherşeyin nekadar kolaylaştığını farkedeceklerdir. örneğin ikon yapmaken eziyetlive en uzun iş idi.. bu versiyonda ebatı ne olursa olsun..ikon olmasınakarar verdiğiniz PNG formatlı imajı resimde gösterdiğimyere copy-pasteveya sürükle bırak yapmanız yeterli.. program kendimaskını kendisiyapıyor.. ve gerekli boyutlandırmayı kendisi yapıyor...

Programınbütün mantığı bu teknik üzerine kurulmuş.. kullanıcının neistediğidüşünülmüş.. sanırım anlatmaya gerek yok.... temanın neyinideğiştirmekistiyorsanız o sahaya sol menüden geliyosunuz vekeyfinizcedeğiştiriyorsunuz.

Bu arada yeni nesil telefonlardamalum sertifika sorunu var.. programtemalar için cer ve *** dosyasıüretiyor.. ve kendisi sizinbelirleyeceğiniz sürede yaptığınız temayalisans veriyor...

son olarak.. temanız bittikten sonra..tool>create new packageyolunu takip ederek temamızın sis dosyasınıoluşturuyoruz.. sis dosyasıprogramın kurulu olduğu dizinde workspaceklasörü içindedir.

Evet.. elimden geldiği kadar açıklamayaçalıştım.. yeterli bir anlatımdeğil kabul ediyorum.. fakat kendim detam olarak çözmüş değilim.. Amacım çözülen her noktayı burada birleştirerek bilgi ve paylaşım adına bir adım daha gitmek..

Eğer kendi temanızı yapmaya karar verdi iseniz ilk iş kendimize png formatlı simgeler bulmak...

bu paylaşımın için çoooooook teşekür ederim
Referans URL